Spotify bekräftar börsen

Nyheter

Under helgen kom uppgifter i amerikansk media om att Spotify nu bekräftat att man kommer att introduceras på börsen i New York. Detta antingen sent i år eller i första kvartalet 2018.

Bland andra CNBC, Bloombergs och Reuters rapporterade i fredags att introduktionen bekräftats av en talesperson för Spotify, inklusive att det som förväntat handlar om börsen i New York.

I samband med nyheten uppges att Spotify i nuläget värderas till motsvarande 115 miljarder svenska kronor. Detta i nuläget med 50 miljoner betalande användare.

Uppgifter till flera medier säger att tjänsten i stället för att bjuda ut aktier till investerare kommer att direktnoteras till börsen. Inga nya aktier skapas utan de befintliga ägarna säljer sina existerande aktier. Detta eftersom Spotify inte anser sig behöva nytt riskkapital, men även för att det spar pengar som skulle ha gått till de banker som skulle ha skött försäljning och fördelning av aktier inför en notering. Istället kommer banker som Morgan Stanley och Goldman Sachs att agera konsulter vid noteringen.

Lars Nylin

Du hittar även Digitalpodden på Acast och direkt i iTunes.

TT/Di Digital

Annons

Annons