SPOTLIGHT Zedd & Alessia Cara ”Stay”

Nyheter

Zedd & Alessia Caras Stay nådde förstaplatsen på amerikanska iTunes i fredags. Bakom låten hittar vi bland annat svenska låtskrivarna Noonie Bao och Linus Wiklund.

På amerikanska Billboard Hot 100 ligger Stay just nu på plats 7 och i England har den som bäst legat 8:a.

Låten är en vemodig vädjan om att få en liten stund till bara, med den som oundvikligen måste gå. Vinylknaster, ett loopat hummande (av Linus Wiklund) och Alessia Caras lena röst inleder. Refrängen är stötigt rytmisk och backas av vokalsynth, för att sedan gå över i en mer organisk, lekfull dansproduktion.

För låtskrivandet står alltså svenska Noonie Bao [Sony/ATV] och hennes vapendragare Linus Wiklund, som producerat ihop med Zedd. Bland låtskrivarna finns också Alessia Cara, norska producenten Anders Fröen (som tidigare jobbat med bl a Alan Walker) samt unga amerikanska stjärnskottet Sarah Aarons inblandad. Aarons har tidigare skrivit för Kelly Clarkson och Demi Levato.

Ryskfödde producenten Zedd har jobbat med svenskar förut. Hiten Find You framförde han ihop med Miriam Bryant (och Matthew Koma) och Bryant och hennes låtskrivarpartner Victor Rådström var även inblandade i kompositionen.

Christel Valsinger

Lyssna på Stay här:

 

 

 

 

 

Annons