PÅ JOBBET MED Arina Logacheva/A&R Universal, Berlin

Nyheter

Under vinjetten ”På jobbet med” kommer MI framöver att lyfta fram spännande personer i musikbranschen genom att ta en titt på deras vardag. Först ut är Arina Logacheva, tidigare Sony/ATV i Sverige, nu med ny tjänst i Berlin. 

Vad är ditt jobb? 

– A&R Manager Polydor/Island på Universal i Berlin. Min roll innebär dels det klassiska A&R-arbetet, att hitta och signa nya talanger till Universal i Tyskland och internationellt, men även att, med tanke på min erfarenhet från förlagsbranschen, samordna vilka dj:s/producent-akter från Polydor/Island som söker låtar, ha daglig kontakt med förlag världen om och samla in låtar/toplines och anordna writing camps och sessions för artister som är signade här. Jag har redan blivit indragen i ett antal projekt fastän jag bara har jobbat några dagar. Känns riktigt peppigt!

Vad är det första du gör på jobbet på morgonen?

– Hittills har det varit att hitta rätt till mitt kontor i de oändliga korridorerna på tyska Universalkontoret, ta en kaffe och prata med mina kollegor som hittills har spelat upp massa grym musik för mig som de vill ha åsikt om.

Artistmerch som syns på ditt kontor/skrivbord? 

– Jag har varje dag haft en ny merchkopp med kaffe i – hittills har det varit Sting, Take That och Mando Diao. En av de finaste sakerna jag har på mitt bord är en cd-skiva (!) (de jobbar fortfarande mycket med cd-skivor här i Tyskland) från en artist som heter Thomas Azier, som inte är släppt än. Den heter Rouge och har en superfin boklett med låttexter i. Det känns som att hålla i mormors gamla förlovningsring – så nostalgiskt och så vackert. Jag saknar verkligen musik på cd.

– Annars har jag precis tapetserat en glasvägg med posters från internationella Universalkatalogen såsom Drake, Weeknd, Glass Animals och Ariana Grande. När jag först fick mitt rum var det en stor tavla med texten ”Det här är helvetet“ på den väggen. Kändes inte så uppfriskande direkt så den fick åka ner.

Hur många koppar kaffe/the blir det på en dag?

– Jag försöker hålla mig till max fyra kaffe per dag. Jag är verkligen beroende….

Hur många möten innehåller en vanlig arbetsdag?

– I och med att det här är min första vecka är mitt schema väldigt lugnt, men jag har redan haft fyra möten och på torsdag (6 april, reds anm) är det Tysklands Grammis, Echo Awards, så musikbranschen förbereder sig på en stor stor fest. Där jag tydligen ska dj:a fyra dagar in i min första vecka…

När du inte är på kontoret, var är du då?

– Jag håller på att acklimatisera mig i Berlin så det har varit en del spring mellan olika byråkratiska kontor för att anmäla mig, få bankkonto och olika försäkringar. Jag gör verkligen allt för att upptäcka staden på bästa sätt och har varit ute och joggat, promenerat, tagit mig till loppisar och suttit på soliga uteserveringar med mina vänner.

Hur lyssnar du på musik på jobbet?

– HÖGT. Alltid. Annars noga och många gånger om. Man glömmer lätt bort sig när man börjar svara på mail medan man lyssnar på musik. Det ideala skulle vara om man bara stängde av allt och bara lyssnade på musik. Kanske i soffan. I mörkret. Haha. Men det blir oftast framför datorn och när nånting är riktigt riktigt bra stannar man  upp och lyssnar om och om tills man inte längre känner igen låten.

När är jobbet som bäst? Som sämst?

– De första dagarna har varit så fantastiska att det inte har varit nånting sämst än så länge. Som bäst är jobbet självklart när man får höra riktigt bra musik man är peppad på. Som sämst… Ja när man är beroende av någon annan för att ta vidare ett projekt. För jag hatar  att vänta.

 Christel Valsinger

 

 

Annons

Annons

Annons