TV Kikki och Tomas först klara till ”Så mycket bättre”

Nyheter

 

TV4 har nu börjat släppa namnen inför årets säsong av Så mycket bättre. Första klara namn är Kikki Danielsson och Tomas Andersson Wij.

Kikki Danielssons namn avslöjades i TV 4 Nyhetsmorgon på måndagen. Danielsson har deltagit nio gånger i Melodifestivalen, samt två gånger i Eurovision Song Contest. 1985 blev hon trea med låten Bra vibrationer. Kikki Danielssons senaste album Postcard From A Painted Lady släpptes 2015 av Lionheart.

Tomas Andersson Wij har varit hyllad singer/songwriter alltsedan han albumdebuterade i slutet av 90-talet. Han har som före detta journalist och visat att han behärskar samtal om musik, en bra egenskap inför Så mycket bättre. Förra året sände SVT två säsonger av tv-programmet Tomas Andersson Wij spelar med, tillsammans med gäster som Peter LeMarc, Veronica Maggio och Mauro Scocco.

– När ryktet började gå om det här programmet tyckte jag att det lät hemskt. Jag kunde inte för mitt liv förstå att Plura – som jag respekterar så mycket – hade tackat ja till det här. Jag satt beredd med skämskudden i tv-soffan. Men jag hade fel. Jag kommer ihåg att Lill-Babs gjorde en jättevacker, gripande tolkning av Pluras låt Huvudet högt och jag gillar programmet sedan dess. Och nu ser jag fram emot att själv få delta med skräckblandad förtjusning, säger Tomas Andersson Wij till P4 Gotland. Andersson Wijs senaste album Mörkrets hastighet kom 2014 på Razzia Records.

Lars Nylin

 

Annons

Annons

Annons