SVERIGETOPPLISTAN v 11 Ed och en massa Mello

Nyheter

Ed Sheeran går inte att rubba på Sverigetopplistan inklusive Shape Of You (EastWest/Warner] i topp på singellistan och Divided etta på albumditon. Men engelsmannen är inte fullt så dominant som i hemlandet, här får även Melodifestivalen plats.

I Sverige har Ed Sheeran denna vecka ”bara” fem låtar på topp 20, med Galway Girl som näst bäst placerade på singellistan med plats 8 och Happier som 11. Men faktumet att Divideds samtliga 16 spår finns på topp 80 säger en del om genomslaget i Sheerans nya verk.

Föregångaren X [EastWest/Warner] låg under totalt 120 veckor på listan – start i april 2014 – etta i 8 veckor och Divided börjar alltså stark, även om den faktiskt tappar till två på vinyllistan och inte heller toppar den totala fysiska listan.

Fortsatt inofficiell vinnare av Melloracet är Wiktoria  som går från nummer 3 till 2 med As I Lay Me Down [PRMD/Warner]. Vinnaren Robin Bengtsson klättrar från 6 till nu 3 med I Can’t Go On [Merion/Universal]. Strax före Nano, vinnaren av den svenska juryn, som går från 7 till 4 med Hold On [Warner/Warner].

Att notera är att Loreens uppmärksammat utslagna Statements [Warner/Warner] tappar från 13 till 20.

Bästa nyhet är en ganska modest plats 67 för Stargate med Waterfall (Interstellar/Sony]. Etta som nyhet på Heatseeker är Sabrina Carpenter med Thumbs (Hollywood/Universal].

Nya etta på vinyllistan är punkveteranerna KSMB med Ond saga (Wild Kingdom/Sound Pollution].

Melodifestivalen 2017 [Warner/Warner] är inte helt överraskande stabil etta på samlingslistans tätplats. Samlingen toppar även fortsatt den totala listan för fysisk försäljning.

Lars Nylin

 www.sverigetopplistan.se

Annons

Annons