18 februari 2017

DIGITALT 1000 nya Spotifyjobb i New York

Spotify flyttar sitt kontor i New York till World Trade Center. Enligt uppgifter man i samband med detta att anställa 1000 personer i New York.

Förra året uppmärksammades det när Spotifygrundarna Daniel Ek och Martin Lorentzon i ett öppet brev krävde att svenska politiker skulle agera i en rad frågor, bland annat gällande bostadspolitiken och i optionsregler. Annars skulle Sverige gå miste om ett stort antal jobb.

Möjligen finns det en koppling till detta när du framkommit att Spotify i samband med flytt från Chelsea till World Strade Center kommer att anställa 1000 personer. Först ut med uppgiften var stadens guvernör Andrew Cuomo, den bekräftades senare i ett twitterinlägg från Lorentzon, ”mycket enklare att växa i NY än i Stockholm” skriver Spotifygrundaren i ett svar på Twitter.

Delstaten New York har enligt uppgift gett Spotify en hyresreduktion på elva miljoner dollar i samband med flytten. I de nuvarande Spotifylokalerna i Flat Iron District i stadsdelen Chelsea arbetar cirka 600 personer av totalt 900 i USA. De nya lokalerna blir tre gånger så stora.
Lars Nylin