MUSIKBOLAG Cosmos firar Magnus Carlson

Nyheter

En etta på albumlistan hamnar numera ofta i skuggan. Men ingen risk att det skulle hända på bolaget Cosmos när Magnus Carlsons nya Den långa vägen hem gick rakt upp i topp i fredags.

- Det känns fantastiskt att en sådan här skiva kan nå en sådan framgång! Northern soul på svenska. Jag kan inte tänka mig att en mod-skiva har varit etta sedan 60-talet. Bara det är underbart! säger Magnus Carlson om nyheten.

Förra veckan inledde Magnus Carlson en utsåld Sverigeturné med sitt nya soloalbum – med på vägarna följer ett sjumannaband och varje spelning ramas in av lokala DJ:s som spelar northern soul innan och efter konserterna.

- Magnus har verkligen tagit den långa vägen för att komma till den punkt där han är idag. Och det faktum att han nu får sin första albumetta som soloartist bekräftar ju att det varit värt det. Vi är oerhört stolta att vara med på denna del av hans musikaliska resa, säger Robert Litsén, VD på Cosmos Music.

Magnus Carlson har haft flera ettor som medlem i Weeping Willows, men i den solokarriär som inleddes 2001 var detta premiär.

Lars Nylin

Annons

Annons