5 december 2016

MUSIKFÖRLÄGGARNA Anette Hökengren tar plats i styrelsen

Anette Hökengren från Sony/ATV Music Publishing Scandinavia, är ny ledamot i Musikförläggarnas styrelse. Hon valdes in i styrelsen under en extra föreningsstämma i fredags.

Anette Hökengren är General Manager på Sony/ATV Music Publishing Scandinavia och har en lång och gedigen erfarenhet från musikbranschen. Hon började sin yrkesbana på CBS Records 1980 som assistent på dataavdelningen och gick sedan vidare till förlagssidan som Royalty & Copyright manager på CBS Songs. Inom Sonykoncernen har hon jobbat på både skiv- och förlagssidan med administration, copyright, business affairs och inte minst synk.

– Det ska bli intressant och spännande att få vara med och påverka hur framtidens musikförlag ska se ut. Jag hoppas kunna bidra med min långa och breda erfarenhet inom olika områden i musikbranschen. Extra värdefull tror jag att min erfarenhet kring licensiering och exploatering av musik till film, reklam, musikaler, etc. är, säger Anette Hökengren på Musikförläggarnas sajt.

Hon lyfter den snabba digitala utvecklingen som en utmaning som ställer stora krav på förlagen att anpassa sig efter nya premisser.

– Vi måste också fortsätta vårt arbete att skapa egna förutsättningar för enkla licensieringsmodeller och se till att de digitala musiktjänsterna betalar en skälig ersättning till rättighetshavare som står i proportion till det värde som musiken har för deras tjänster.

– Föreningens viktigaste uppgift är att göra allt för att bibehålla en stark upphovsrätt som är grunden för vår verksamhet.

Anette Hökengren har även en gång tidigare varit ledamot i Musikförläggarnas styrelse. Med utnämningen lämnar hon sin plats i valberedningen, där hon ersätts av Kattis Bångstad-Balenius från Sony/ATV.  På fredagens extrastämma valdes även ny suppleant i Stims styrelse. Där ersätter  Åsa Enström från BMG Scandinavia Lars Karlsson från Warner/Chappell.

Christel Valsinger