17 november 2016

FÖRLAG Radar firar Seeb

Norska DJ- och producentteamet Seeb har streamats mäktiga en miljard gånger på Spotify. Det har nu firats med skumpa hos Mr Radar.
Mr Radar och Seeb inledde ett samarbete under 2013. Innan Seeb började släppa musik i eget namn jobbade de bland annat med Kiesza, Loreen och DonkeyBoy. Viljan att hitta ett eget uttryck gjorde att de släppte en egen låt, Simple Life. Genom en nära relation med Island Records gjorde de sedan remixer för Shawn Mendes, Kiesza och Mike Posner.
Posners I Took A Pill In Ibiza – Seeb Remix släpptes hösten 2015 och växte under det följande året till en av de absolut största låtarna med bland annat en fjärdeplats på Billboard Hot 100. I dag har den över 690 miljoner streams på Spotify. Tillsammans med deras egna releaser och remixer för bl and andra Coldplay, har Seeb på kort tid fått över en miljard streams på Spotify.

För teamet har även framgångar med sina egna låtar. Den första utgivningen på Universal Music, Breathe, har nått över 70 miljoner streams. Med den nya singeln What Do You Love fick de äntligen fira en etta på Spotify i Norge. Tillsammans med Seebs management Sky Agency, jobbar Mr Radar nära teamet med ny musik och just What Do You Love är ett resultat av kreativt förlagsarbete. Låten är co-skriven med Christian Olsson, också han kontrakterad av Mr Radar.

-Storyn med Seeb är otroligt inspirerande. Kombinationen hårt jobb, oavbrutet engagemang och musikalitet förtjänar alltid att lyckas och därför är det extra kul med denna otroliga framgång, säger Daniel Larsson från Mr Radar i ett pressmeddelande.

Lars Nylin
På bilden fr v Espen Berg, Daniel Larsson, Adam Salomon och Simen Eriksrud