25 oktober 2016

TV Rivstart för ”Så mycket bättre”

Så mycket bättre är igång ned säsong sju. Att döma av tittarsiffror och Spotify tycks succén hålla i sig. Mer än två miljoner såg premiären med Tommy Nilsson i fokus, Jill Johnson och Danny Saucedo rusade rakt i topp av svenska Spotifylistan.

I lördags drog den sjunde säsongen igång med Tommy Nilsson i fokus. Starten sågs av 2,1 miljoner tittare och programmet hade dessutom 16 procent fler så kallade strömstarter på TV4 Play jämfört samma period 2015.

– Wow! Det här värmer hjärtat och är otroligt roligt. Vi gläds med vår publik och inte minst med våra fantastiska artister som har lagt ner sin själ i varje tolkning. Det här blev en flygande start som kommer följas upp med ett pärlband starka program under hösten, säger exekutiv producent Martin Nygren i ett pressmeddelande.

Så mycket bättres Facebook-sida hade en organisk räckvidd på nästan 3 miljoner unika Facebook-användare under vecka 42.

Just nu har inlägget med Jill Johnsons tolkning av Open your heart en organisk räckvidd på 2 565 127 unika användare, inlägget har 116 593 gilla-markeringar och klippet har 212 964 strömstarter på TV4 Play.

Även programmets kärna, tolkningarna, har rivstartat. Jill Johnsons tolkning av Open your heart ligger etta på Spotifylistan och Danny Saucedos Snacket på stan ligger på andra plats. Även Little Junder snuddar vid Topp 10. Ett tecken på genomslaget är att programmets signatur ligger Topp 50.

Lars Nylin