26 september 2016

PRIS The Anchor 2016 till Albin Lee Meldau

Från i år utser den tyska Reeperbahnfestivalen en uppåtgående artist till priset The Anchor Award. I år gick det till göteborgaren Albin Lee Meldau, utsett av en jury med namn som producentlegenden Tony Visconti, gamla MTV-stjärnan Ray Cokes och vår egen Anna Ternheim.
– Det var ett svårt beslut. Men vi har hittat en outstanding vinnare i Albin Lee Meldau. Han har en edge och hans sound är unikt. Vi ser fram emot att följa hans karriär, sa Tony Visconti vid utdelningen i Hamburg i lördags. Visconti som tidigare i år var aktuell med David Bowies sista album.
Utöver Visconti bestod juryn av Emiliana Torrini, Ray Cokes, Anna Ternheim, Y’akoto och James Minor.
David Mortimer-Hawkins är A&R för Albin för Sony, han var på plats och säger till MI:
– När jag såg de övriga nominerade kände jag genomgående att det var jävligt bra artister, så konkurrensen var knivskarp. När Tony Visconti presenterade Albin som vinnare och sa att det var det bästa han sett på 15 år, då var det svårt att ta in. Har inte varit så stolt på år och dagar!
Vad var det för tillställning?
– Man kan lugnt säga att produktionen på själva galan var påkostad; snyggt filmade inslag över roliga skärmlösningar och bra liveframträdanden. Känns som de tar det på stort allvar  och med en juryordförande i Tony Visconti är det svårt att INTE göra det.
Lars Nylin
Foto Nina Zimmermann