Nyheter 20 september 2016

MELODIFESTIVALEN 2478 bidrag inlämnade

När antagningen till Melodifestivalen 2017 stängde på måndagskvällen hade 2478 bidrag kommit in. ”En hanterlig och bra nivå”, anser tävlingsproducenten Christer Björkman. 

Antalet inkomna bidrag nådde sin topp 2011, då 3832 låtar hade registrerats till Melodifestivalen. Men att slå nya rekord är inte av intresse för tävlingsledningen, som hellre ser att låtskrivare och förlag rensar och skickar in sina vassaste låtar istället.

Förra året lämnades 2450 låtar in, i år är siffran 2478.

– Det är en hanterlig och bra nivå, säger tävlingsproducenten Christer Björkman  på SVT:s sajt för Melodifestivalen.

– I år satsar vi på att få in så många nya låtskrivare som möjligt. Det har vi redan fått gensvar på. En anledning till att låtskrivare som aldrig tidigare tävlat i Melodifestivalen nu känner sig lockade kan vara att halva startfältet hade sådana fantastiska listframgångar i våras.

En av artisterna är redan klar för nästa års tävling. Gruppen Les Gordons, kontrakterade till Sweden Songs, vann bonuspriset i radiotävlingen ”Svensktoppen nästa 2016”, vilket är en plats i Melodifestivalen. Liksom övriga artister i festivalen kommer Les Gordons att tävla med en nyskriven låt.

Vilka låtar och låtskrivare som kommit med i nästa års tävling meddelas under hösten.

Ny ordförande i urvalsjuryn och biträdande tävlingsproducent är Karin Gunnarsson. Se separat artikel HÄR.

Christel Valsinger