26 maj 2016

FÖRLAG Monza i samarbete med Edition Björlund

Edition Björlund och Monza Publishing har gjort ett avtal där Edition Björlund ska sköta administrationen och det kreativa arbetet med Monzas katalog världen över.

Monza Publishing är en helt outstanding katalog med oräkneliga fantastiska låtar som vi har velat sätta tänderna i länge. Vi kommer skapa en skräddarsydd set-up  för Monzas räkning där vi samarbetar med olika partners runt om i världen som vi vet är kreativa och finns på plats lokalt i varje land. För oss är det underbart att få jobba med bra musik och kunna föda våra samarbetspartners med Monzas högkvalitativa katalog, säger Niclass Björlund, grundare av Edition Björlund.

– Vi på Monza ser verkligen fram emot det här samarbetet, både lokalt här i Skandinavien men också internationellt. Det ska bli inspirerande att få ha ”folk på marken” som jobbar med vår katalog runt hela klotet, fortsätter Fredrik Svalstedt, VD och kreativ kraft  på Monza Publishing.

Edition Björlund är ett nystartat independentförlag med samarbeten världen runt. EB var också med och startade sammanslutning IMPF som är en global intresseorganisation för independent förlag världen över.

Monza ligger bakom bland andra Hoffmaestro, Tobias Karlson med flera. Monza är sommaraktuella med Martin Masarovs För mycket text (i refrängen) och Pauline som medverkar på WDL:s kommande albumrelease i juni. Death Team släpper album, och trippelaktuella Rasmus Cantoreggi fortsätter sitt samarbete med Linus Eklöw, medverkar på Niellos kommande singel och har även ny singel med sitt artistprojekt Canto

Lars Nylin

Bilden från vänster: Eric Hasselqvist, Monza, Thomas Hedström, Monza, Niclass Björlund, Edition Björlund, Fredrik Svalstedt, Monza och Linn Björlund, Edition Björlund.