2 maj 2016

SVERIGETOPPLISTAN v 17 Första ettan för Drake

Drake feat. Wizkid & Kyla fullföljer förra veckans klättring från 94 till 2 med att nu ta One Dance [Cash Money/Universal] hela vägen till positionen som landets hetaste låt. Albumlistan får ett helt nytt ansikte med Takida högst med A Perfect World [Universal/Universal].

Rubriken ”klättrarvecka” om stora lyft för ett antal singlar på den senaste listkrönikan får en positiv fortsättning i tre av fallen.

Drake får sin första listetta i Sverige, bäst tidigare var en andraplats tidigare i år med Rihanna i Work. Cody & Kris Kross Amsterdam klättrar vidare från 44 till 7 och denna vecka plats 3 med Sex [Spinnin’/Sony]. Slutligen handlar det om Galantis som går från 20 till nu 6 med No Money [Warner/Warner].

Undantaget bland förra veckans raketer står GMX feat. Jockiboi för med Efterbralla [Ninetone/Universal]. Den faller från 4 till 27.

En intressant klättring denna vecka gör däremot Norlie & KKV som gick in som 21 med Din idiot [SFKV/Universal] och nu går till 12. Ännu fler positioner tar sig Gnash feat. Olivia O’Brien som går från 56 till 21 medf  I Hate U, I Love U [Gnash/Warner]. Bland utmanare om de absoluta tätplatserna ska heller inte The Chainsmokers feat Daya missas. Efter nio veckor är Don’t Let Me Down [Disruptor/Sony] nu uppe på plats 5.

Hetaste nykomlingar: Håkan Hellström går in som 42 med Brinner in de shit [Woah Dad!/Warner] och Lars Winnerbäck startar på plats 56 med Granit och morän [Universal/Universal],

Heatseeker-listan toppas av Blonde & Craig David med Nothing Like This [Parlophone/Warner].

Albumlistan får en helt ny tättkvartett. Efter Takida – gruppens femte albumetta i följd – lägger sig Beyonce (trots avsaknad av streaming) med Lemonade [Parkwood/Sony], följd av Eva Dahlgren med Jag sjunger ljuset [Härvor/Sony] respektive på plats 4 Prince med The Very Best Of, en titel som återvänder till listan.

Att notera i övrigt: Agnetha Fältskog [Sony/Sony] är ny etta på vinyllistan. Melodifestivalen 2016 [Warner/Warner] är nionde veckan i rad etta på samlingslistan.

Lars Nylin