5 oktober 2015

Spinnup i samarbete med Gaffa

Universal Musics digitala tjänst för osignerade artister, Spinnup, samarbetar med musikpublikationen GAFFA. Tillsammans med Spinnups scouter kommer GAFFA att välja ut veckans låt och månadens artist bland de som laddat upp musik på tjänsten.

Låtar som laddas upp på Spinnup blir tillgängliga på Spotify, TIDAL, Deezer och Apple Music, men artisten behåller alla royalties och rättigheter till sin musik. Samarbetet med GAFFA innebär att artisterna dessutom har chansen att bli uppmärksammade i GAFFAs magasin och på sajten.

– GAFFA Osignerat innebär en chans att bli uppmärksammad av tusentals musikälskare, vilket är ovärderligt för en artist i starten av sin karriär, säger Erik Bengtson, projektledare på Spinnup, i ett pressmeddelande.

– Vi på GAFFA älskar bra musik, därför vill vi höra så mycket ny musik som möjligt för att hitta nya guldkorn. Jag uppmanar alla talanger där ute att se till att vi får höra er musik via Spinnup, då får ni också chansen att bli omskrivna av oss och ta nästa steg i er karriär, tillägger GAFFAs chefredaktör Johan Lothsson.

Christel Valsinger