5 oktober 2015

PRIS Kai Gullmars minne till Laleh

Laleh får SKAP:s pris till Kai Gullmars minne när Sveriges kompositörer och textförfattare ställer till med musikmanifestation i Stockholm den 8 oktober. Andra som får priser inkluderar Ola Magnell, Lill-Babs och Jörgen Elofsson.

Laleh får priset som är instiftat till minne av Sundsvallskompositören Gurli ”Kai Gullmar” Bergström med motiveringen: ”Hon är en ständigt aktuell, ung veteran vars musik har en sällan skådad genomslagskraft. En gränslös förnyare av såväl visan som popen. SKAP:s pris till Kai Gullmars minne 2015 tilldelas Laleh.”

Nu på torsdag den 8 oktober hyllar SKAP svenskt musikskapande med en musikmanifestation på Brooklyn Bar i Stockholm. Det bjuds på livemusik med husbandet Damn! med gäster. På scenen syns Elias, ADL och Lill-Babs.

Förutom Laleh hyllas Carl Falk, Joy och Linnea Deb, Martin Hederos, Elin Larsson, Adam Baptiste, Vincent Pontare, Jörgen Elofsson, Ola Magnell och Barbro ”Lill-Babs” Svensson med priser och stipendier.

Samtliga mottagare av priser och stipendier på torsdag:

Adam Baptiste – SKAP-stipendium
Joy & Linnea Deb – SKAP-stipendium
Jörgen Elofsson – SKAP:s hederspris
Carl Falk – SKAP-stipendium
Martin Hederos – SKAP-stipendium
 Laleh – SKAP:s pris till Kai Gullmars minne
Elin Larsson – SKAP-stipendium
Ola Magnell – SKAP:s stipendium till Evert Taubes minne
Vincent Pontare – SKAP-stipendium
Barbro ”Lill-Babs” Svensson – SKAP:s hederspris

Pris- och stipendiesumman är 40 000 kronor. Varje år delar SKAP ut ett trettiotal priser och stipendier för att uppmärksamma kreativ mångfald och människorna bakom musiken.

Lars Nylin

Foto Gustaf Thörn