24 augusti 2015

MUSIKBOLAG 20/20 Records i avtal med Quincy Jones

På 50-talet tog Quincy Jones några av karriärens första steg i Sverige. 50 år senare sluter han nu ett samarbetsavtal med svenska 20/20 Records – tidigare Fantabolous Music – med Paul Rey som första artist ut i USA. 

I samband med att det svenska musikbolaget Fantabolous bytt namn till 20/20 Records har man gjort sitt första större internationella avtal. Artisten Paul Rey har kontrakterats till amerikanska Epic Records med bolagets VD LA Reid centralt inblandad. Nu har en första EP, Good As Hell, släppts med John Alexis (också han på 20/20) som producent.
Producentlegenden Quincy Jones har hyllat låtarna flitigt på Twitter de senaste dagarna och videon till låten hade premiär på det amerikanska bloggnätverket Idolator.com i fredags.

20/20 Records har också slutit ett samarbetsavtal med just Jones och hans Quincy Jones Productions för samtliga 20/20:s artister,producenter och låtskrivare.

Ett aktuellt avtal i det nya samarbetet är ett co-management kring norska Madcon för USA-marknaden. 20/20 är inblandade i Madcons färska avtal med nämnda Epic.

– 20/20 records bedrivs av samma team med förlag och management. Vi har länge velat byta namn och det blev av blev av i och med samarbetsavtalet  med Quincy Jones Production, säger Kabiru Bello på 20/20 Records.

På hemmaplan har 20/20 förlängt förlagsavtalet med Norlie & KKV (2020records/Sony ATV ) som sålt dubbelt platina av sina två senaste singlar Ingen annan rör mig som du respektive Du får göra vad du vill med mig.

20/20 Records har sitt säte i Stockholm med inspelningsstudios och kontor, de satsar nu även på att bygga ut sin verksamhet i Los Angeles.

Lars Nylin