28 maj 2015

SKIVBOLAG Molly Sandén till Sony Music

Sony Music Sverige har ingått avtal med Molly Sandén. Om några veckor släpps nya ep:n Like No One’s Watching.

23-åriga Molly började sin karriär med Junior Eurovision Contest 2006 där hon kom på tredje plats och deltog i Melodifestivalen 2009 och 2012. Under 2014 släppte Molly den uppmärksammade singeln och videon till ”Freak” som hittills har nått över 7 miljoner streams på Spotify och har över 2 miljoner visningar på Youtube.

– Molly är utan tvekan en av Sveriges mest spännande artister, med en otrolig hitkänsla och en röst som bara blir bättre och bättre, säger Mark Dennis, VD på Sony Music Sverige i ett pressmeddelande.

– Hennes driv och sociala engagemang har dessutom lett till att hon är bland landets starkaste profiler inom sociala medier.

Just nu är Molly är aktuell med nya singeln ”Like No One’s Watching” som släpps fredag 29 maj, och EP:n med samma namn som släpps fredag 12 juni. I sommar kommer hon att spela på bland annat Kronoparkens dag i Karlstad, Summer In the Park i Örnsköldsvik och Gröna Lund i Stockholm.

– Efter ett sjukt lärorikt men slitigt år där jag släppt min musik på egen hand har jag äntligen hittat mitt dröm-team på Sony Music som delar samma vision som jag. Kontrollfreak som jag är så kommer jag att fortsätta vara min egen boss men jag kommer kunna lägga mindre tid på att kriga och mer tid på det allra viktigaste – musiken, säger Molly Sandén.

Christel Valsinger