27 maj 2015

SEMINARIUM Symposiums program klarnar

Efter mycket hysch-hysch börjar nu programmet klarna kring techeventet Symposium som arrangeras i Stockholm 8-13 juni med Daniel Ek, Spotify, och Ash ”Aviciis manager” Pournouri som ansvariga.

Symposium presenteras som en paraplyrubrik för en händelserik vecka i juni som inkluderar alltifrån Polar Music Prize och Denniz Pop Awards till Brilliant Minds Conference. Den sistnämnda, ett slags elitseminarium i techsammanhanget, har inte minst uppmärksammats för att biljetterna kostar 24 000 svenska kronor, om man överhuvudtaget blivit godkänd som biljettköpare. MI har försökt nå Symposium sedan nyheten kom ut för en månad sedan men misslyckats. På tisdagen presenterades dock ett antal programpunkter för första gången.

Bland de namn som offentliggjorts fins Skype-grundaren Niklas Zennström, spelbolaget Kings medgrundare Sebastian Knutsson och United Screens-grundaren Stina Honkamaa. Från musiksidan är det intressantaste namnet hittills Björn Ulvaeus.

Bland de namn som ryktats vara aktuella har Facebooks Mark Zuckerberg figurerat, men nu mer eller mindre dementerats. Ett annat bekant medienamn som det skvallras om är den kontroversielle mediemagnaten Rupert Murdoch.

Mer detaljer finns på hemsidan symposium.co.

Lars Nylin