SKIVBOLAG Johan Klingwall till Warner

Artisten och låtskrivaren Johan Klingwall har gjort ett avtal med Warner Music. Första singeln släpps redan i dag fredag.
Johan Klingwall är en 25-åring från Stockholm som började skriva låtar vid 17-års ålder. Texterna har alltid stått i fokus i Johans låtar och precis som tidigare är även texten i hans nya singel Där vi var hämtad från barndomen. Singeln släpps idag och på den gästas Johan av sångaren Alexander Lando.
– Låten är en tillbakablick till tiden då man växte upp och innan man gick skilda vägar med den platsen som präglade uppväxten, säger Johan Klingwall i ett pressmeddelande.Det som dessutom präglar musiken är Johans fascination för ”samlande” av ljud. Förra året åkte han tillsammans med en producentkollega till Tyskland för att hitta ny inspiration och spela in ljud. Ljud som idag används i flera av han låtar. Det var bland annat under denna resan som han fick idén att blanda svensk rap med banjo som man kan höra i den nya singeln.

Johan Klingwall singeldebuterade 2012 och har sedan dess stått på scener som Peace & love, Storsjöyran, Debaser Strand och Tantoklafset. För drygt ett år sedan gästade han Albin och RMK Toppen på deras spelning på Fasching. Dessutom har han gjort ett samarbete med artisten Monty. Samarbetet ledde till att låten placerade sig högt på P3 osignat och saker började hända kring Johans soloprojekt. I början av 2015 upptäcktes Johan av managementet The Music Box och släppte i samma veva singeln Världens ände.
– Vi är väldigt glada att få jobba med Johan. Det finns en nerv i hans texter som får låtarna att sticka ut och det finns många spännande låtar som vi tror att folk kommer känna igen sig i, säger Robert Skowronski, A&R Warner Music.
Lars Nylin
På bilden fr vänster: David Hellberg (Produktchef Warner Music), Bosse Lundqvist (The Music Box), Johan Klingwall, Robert Skowronski (A&R Warner Music).