30 april 2015

SVERIGETOPPLISTAN 100 veckor för Håkan Hellström

Whiz Khalifa och Hasse Andersson behåller tätplatsen på de tyngsta listorna. Längre ner fyller Håkan Hellström 100 veckor med Det kommer aldrig va över för mig på albumlistan och apropå långkörare har hans bolag Universal ett antal sådana på singelditon.

Wiz Khalifa feat Charlie Push är med See You Again [Atlantic/Warner] för tredje veckan etta på singellistan. De två intressantaste rörelserna på listan står en nykomling respektive en – måste man ändå säga – veteran för. 

Lost Frequencies gick förra veckan från 50 till 11 med Are You With Me [Armada/Disco Wax/Sony]. Nu klättrar den vidare till 5. Rihanna tar ett rejält steg från 40 till 11 med American Oxygen [Westbury Road/Universal], en låt hämtad från Barbadossångerskan åttonde album.

Veckans bästa nykomling är svenska YouTube-fonomenet De Vet Du med Fy fan va stek [One Brain/Universal] på plats 31. Lidingögruppens elfte singel blir därmed deras näst bästa listplacering. Förra årets platinasäljande Klä av dig naken nådde som bäst plats 29.

Stark entré gör även Danny Saucedo feat Malcolm B vars Brinner i bröstet [Chiliboy/Sony] startar som nummer 50.

Singellistan har ett antal långkörare som just har eller inom kort ska fira ett år på listan. Sam Smith fyller kommande vecka 52 veckor med Stay With Me, Tove Lo har legat 53 veckor med Habits. Seinabo Sey har nått 58 veckor med Younger. Ed Sheeran är uppe i 76 veckor med I See Fire. Avicii slutligen är uppe i hela 93 veckor med Wake Me Up. Alla dessa har bolaget Universal gemensamt. Den enda från annat bolag i sammanhanget är Sony Musics John Legend med All Of Me uppe i 64 veckor.

Även på albumlistan har Universal skäl att fira. Håkan Hellströms Det kommer aldrig va över för mig [Stranded/Universal] är denna vecka uppe i 100 veckor. Det är dock en bra bit kvar till den som legat längst, First Aid Kit är uppe i mäktiga 159 veckor för The Lion’s Roar [Wichita/Border].

Listan toppas fortsatt av Hasse Andersson som nu även är totaletta, samlingar medräknat, med Guld och gröna skogar [Mariann/Warner].

Här är Hardcore Superstar ny på plats 5 med HCSS [Gain/Sony], på vinyllistan toppar samma album som nykomling. Skyscraper startar som 13 på albumlistan med No 1 [Ninetone/Universal].

Intressantaste noteringar på övriga listor:

Heatseeker-listan går Nicky Maj från 19 till 1 med El Perdon [Sony Music Latin/Sony] medan Galantis är ny nummer 2 med Peanut Butter Jelly [Atlantic/Warner] och engelska Mumford & Sons ny på plats 3 med Snake Eye [Island/Universal]. På samlingslistan är Absolute Music 78 nykomling på plats 2.

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/