Musikbolag 28 april 2015

Platinaregn över Alesso

I samband med sin utsålda konsert på Globen i Stockholm i lördags fick Alesso ta emot Platinaskivor för bland annat hitsen Heroes (We Could Be) och Calling (Lose My Mind).

Konserten på Globen var Alessos första egna arenakonsert i Sverige och i samband med den firades försäljningsframgångarna. Alesso tog emot Platinaskivor för fyra av sina hits: Tove Lo-samarbetet Heroes (we could be) – Platina x 3, Calling (Lose My Mind) – Platina x 3, If I Lose Myself (OneRepublic vs Alesso) – Platina x 2 samt Years – Platina x 2.

Alesso är just nu aktuell med singeln Cool som ligger fyra på iTunes-listan i England. Den 22 maj släpps hans debutalbum Forever [Def Jam Recordings], som gästas av bl a Ryan Tedder, Tove Lo, Noonie Bao och Sirena.

Christel Valsinger

På bilden ses från vänster: Stephan Markovits, Niklas Torsell, Per Sundin, Alesso, Anders Lindberg och Charlie Lindahl.