Nyheter 16 april 2015

SPOTLIGHT Erik Hassle ”No Words”

Erik Hassle är tillbaka med en ny singel och ger sig in i kampen om att leverera en av sommarens stora hits.

Han har legat lågt med den egna solokarriären ett tag nu. Släppt några ep’s, men utan stora lanseringar. Sin största låtskrivarframgång har Erik Hassle istället haft som co-writer på Shakira/Rihanna-duetten Can’t remember to forget you för ett par år sen. Men nu ser det ut att vara grejer på gång för den LA-baserade artisten och låtskrivaren.

Nya singeln No Words [Ten Music Group] är en luftigt funkig discopärla med en sorgsen botten i vetskapen om att man aldrig vet hur länge lyckan varar. Den nästan käcka stråken och gitarren och det klassiska carpe diem-temat utmanas av uppriktigheten i Hassles själfulla sångröst.

Trots sitt lätta anslag och sin smittande melodi är den ingen in-your-face-låt. Den bjuder in lite mer för varje lyssning tills den känns som något jag inte kan vara utan. Reaktionerna från internationellt håll ser också lovande ut. Billboard Magazine skriver att No Words är en tidig kandidat om titeln sommarens låt och även Time Magazine tycker att den har vad som krävs för att bli en sommarhit.

Christel Valsinger

Lyssna och inspireras till en svängom i köket: