16 april 2015

DIGITALT Svenska Tidalpersonalen uppsagd?

Enligt tekniksajten Breakit har personalen sagts upp från det svenska kontoret för nylanserade streamingtjänsten Tidal, tidigare Wimp.

Jay-Z:s investmentbolag Project Panther äger sedan en tid 97 procent av aktierna i Aspiro. Enligt uppgifter till sajten Breakit har Tidal-ägarna i dagarna sagt upp samtliga sina medarbetare i Sverige.  Enligt Breakit ska även den nuvarande VD:n Andy Chen ha tvingats sluta.

Totalt ska det röra sig om drygt 25 medarbetare i Skandinavien. Uppsägningen gäller även det norska kontor där Wimp en gång startade.

Uppdatering:

På fredagen avslöjar Aftonbladet att Chen ersätts av Peter Tonstad som arbetat för Tidals ursprungliga moderbolag Aspiro sedan 2010.

– Jag tror på Tidal och vad laget gör för att påverka förändringen som musikindustrin behöver. Vi effektiviserar företaget och fokuserar om våra resurser för att garantera att att plattformen fortsätter växa, säger Tonstad i uttalandet till Aftonbladet.

Aftonbladet skriver också att nedskärningarna slår hårdast i Köpenhamn, där 12-14 anställda får gå. Enligt tidningen är det totalt 20 anställda som drabbas när Tidal tagit över.

Lars Nylin