Nyheter 25 februari 2015

GRAMMIS Kvällens schema

Onsdagens Grammisföreställning drar igång 17.00 på Cirkus i Stockholm. För er på plats – och som uppladdning för TV-presentationen i SVT kl 21.00 har MI här hållpunkterna.

Uppträdande Infinite Mass Soundsystem feat NoNoNo Dance.

Infinite Mass har samlat ihop laguppställningen, Amir Chamdin, Bechir Eklund och Rigo Pencheff, från första plattan, The Infinite Patio.

Infinite Mass Soundsystem som dom väljer att kalla sig inför kommande singel och EP har här samarbetat med ett antal olika artister i både självklara och kanske oväntade konstellationer. Den 25:e februari är det dags för ett första sparkle av vad som komma skall.

Årets rock – prisutdelare Ola Salo

Årets album – prisutdelare Maria Andersson

Årets nykomling – prisutdelare Oskar Linnros

Årets klassiska – prisutdelare Karin Rehnqvist

Uppträdande Zara Larsson Carry You Home

Zara Larsson är 17-åringen som går från klarhet till klarhet! Med 6 x platina-singeln Uncover i bagaget är hon just nu upptagen med att lägga USA för sina fötter. Hennes första internationella release släpptes i januari och nu i Maj ser vi henne inta Gröna Lunds stora scen.

Årets låt – prisutdelare Anders & Måns

Årets jazz – prisutdelare Linnea Henriksson

Årets pop – prisutdelare Ametist Azordegan

Uppträdande Tove Styrke Even If I’m Loud It Doesn’t Mean I’m Talking To You

Tove Styrkes kommande album är ett exempel på att det ibland är nödvändigt att stanna upp för att kunna ta de stora kliven framåt. I början av juni släpps albumet Kiddo där de i Sverige och internationellt hyllade singlarna Even If I’m Loud It Doesn’t Mean I’m Talking To You, Borderline och Ego finns med.

Årets hiphop/soul – prisutdelare Martin Mutumba

Årets folkmusik/visa – prisutdelare Tomas Ledin

Årets musikvideo – prisutdelare Daniel Espinosa

Uppträdande First Aid Kit Master Pretender

Systrarna Johanna och Klara i First Aid Kit har trollbundit publiken med sin folkpop ända sedan skivdebuten 2008 och förgyllde 2014 med sitt album ”Stay Gold”. De hyllas såväl i Sverige som internationellt och har fått storstjärnor som Patti Smith att fälla tårar till deras samstämda sång.

Årets elektro/dans – prisutdelare Elliphant & Fredrik Strage

Årets textförfattare – prisutdelare Brita Zackari & Felix Herngren

Årets producent – prisutdelare Jenny Wilson

Uppträdande ADL aka Adam Baptiste Svart kaffe

ADL aka Adam Baptiste är en ikon i svenska musikkretsar och en pionjär inom svensk hiphop. Han har gjort samarbeten med Stonefunkers, kollektivet Blacknuss, Petter, Kaah och Timbuktu för att nämna några. Nu är han för första gången någonsin aktuell med en egenskriven låt på svenska med titeln ”Svart kaffe”.

Årets barnalbum – prisutdelare Åsa & Little Jinder

Årets kompositör – prisutdelare Alejandro Fuentes Bergström

Årets artist – prisutdelare Jonna Bergh & Andres Lokko

Uppträdande Sabina Ddumba Effortless

Sabina Ddumba fick under förra året stor uppmärksamhet världen över med låten Scarred For Life, hyllad och kritikerrosad. Nu är Sabina Ddumba äntligen tillbaka med ny musik. Nya singeln ”Effortless” släpptes den 20 februari och är producerad av Michael Angelo.

Tidigare har Sabina Ddumbas röst hörts på bland annat Katy Perrys världshit ”Walking on Air” och Adam Kanyamas ”The Golden Child”.

Årets dansband – Anna Mourou

Årets hederspris – prisutdelare Bo Sundström

Årets hårdrock/metall – prisutdelare Backyard Babies

Uppträdande Teddybears feat Baby Trish What’s Your Problem

Omåttligt inflytelserika Teddybears började en gång i tiden som ett hardcoreband och har genom åren lekt med och förnyat sitt sound. Det blir inte minst tydligt på nya singeln ”What’s Your Problem” som spelats in på Jamaica med blott 9-åriga stjärnskottet Baby Trish.

Med reservation för eventuella ändringar.

Lars Nylin