29 januari 2015

4 SNABBA Noonie Bao/låtskrivare

Noonie Bao [Sony/ATV] är en av låtskrivarna bakom nya Charli XCX-singeln Doing It (feat Rita Ora). Hon ligger dessutom bakom ytterligare tre av låtarna på den brittiska sångerskans album Sucker, som Rolling Stone Magazine utsåg till förra årets bästa popalbum. Just nu jobbar hon på ett eget nytt album.

Hur kom Doing It till?
– Jag, Charli och Jarrad Rogers hyrde ett hus i LA i våras för att skriva. En dag kom Jarrad ner till studion efter att ha suttit på sovrummet ett helt dygn och pillat på ett beat. Vi älskade vad han hade gjort och var tvungna att skriva något på det. Nån timma senare hade vi större delen av vad som nu är Doing it. Våra kompisar hängde vid poolen utanför studion, det inspirerade oss till att skriva om vänskap och att köra hela natten lång.

 Hur kom det sig att du började jobba med Charli XCX och hur skulle du beskriva samarbetet?
– Min förläggare, Sony/ATV, hjälpte till att sätta ihop en session med mig och Charli i London hösten 2013. Ingen av oss hade direkt några förväntningar tror jag men vi klickade direkt och har efter det blivit nära vänner och ses varje gång vi är i samma stad. Vi har även gjort två-tre egna writing camps ihop där tre av de fyra låtar på hennes skiva som jag varit med på blivit till. Charli är en sån sjuk talang och hon förtjänar all framgång i världen. Finns ingen som jobbar hårdare än hon i branschen.

 Kan du avslöja några andra samarbeten som vi kommer att få höra framöver?
– Svårt att säga innan man vet 100% men det kommer ut några stycken som jag är väldigt stolt över att varit del av.

 När kan vi förvänta oss ett nytt album från dig?
– Det kommer en singel från mitt nya album nu i vår! Exakt när albumet kommer vet jag inte än, sitter och djurar i studion i detta nu.

Christel Valsinger

Noonie Bao. Foto: Irika Sandström