SVERIGETOPPLISTAN v 4 Ellie Goulding utmanar

Nyheter

Hoziers Take Me To Church [Rubyworks/Universal Music] är fortsatt säker etta på singellistan. Men nu kommer Ellie Goulding starkt uppåt med Love Me Like You Do [Polydor/Universal Music]. Förra veckan var låten som till 4/5 är skriven av svenskar bästa nykomling som nummer 37. Nu tar låten från filmatiseringen av Fifty Shades Of Grey ett rejält steg till 8.

Bästa nykomling är Samboii med sin version av Harpos gamla Moviestar [Universal/Universal Music]. Låten från TV-serien Lyckliga gatan går in som nummer 48 på stora singellistan, på den nyss startade Svenskt-listan är den bästa nyhet som nummer 10.

Underifrån aspirerar två svensk titlar på kommande höga placeringar.

XOV har fått mycket uppmärksamhet för sin debut Lucifer [Everly/Sony Music] och placerar sig mycket riktigt som nummer 1 på Heatseeker-listan. Nummer 3 på samma lista har inte heller anlänt i tysthet. Tvärtom. Artisten är Amanda Bergman och låten är Ted Ströms gamla Vintersaga i en specialversion för en uppmärksammad Volvo-reklam [Universal/Universal Music]. Att Bergman till vardags sjunger i gruppen Amason är passande apropå Volvo (en notering som troligen bara grånade MI-läsare noterar).

På albumlistan ligger Ed Sheeran kvar på förstaplatsen med X [Atlantic/Warner Music]. En intressant klättrare är Meghan Trainor vars Title [Epic/Sony Music] går från 15 till 6. Starkaste nykomling är Luleåbandet Raised Fist. Gruppens sjätte album From The North [Epitaph Records/Playground] går in som nummer 16, innan detta var nummer 22 bandets bästa placering. Även listans andra svenska nyhet har rötter i Norrbotten. Kitok, Magnus Eklund, gör detta tydligt i titeln Paradise Jokkmokk [Svenska Inspelningar/Universal Music] på plats 20. Men samma album är även etta, vi talar då självklart om vinylversionen på den årsfärska vinyllistan.

Så mycket bättre: säsong 5 [Eva/Sony Music] är kvar som etta på samlingslistan, totalt är den nummer 10. På den klassiska listan har den holländska violinisten Janine Jansen helt tagit över efter hennes gästspel i Last Night Of The Proms. Jansen har hela fem album på topp 10 [alla Decca/Universal Music].

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/

Annons