22 januari 2015

SKIVBOLAG Nyvaknade Burning Heart i avtal med Sound Pollution

Burning Heart Records, ett av rock-Sveriges mest uppmärksammade skivbolag med Peter ”Babs” Ahlquist i spetsen, inleder ett samarbete med Sound Pollution Distribution. Tidigare har Burning Heart presenterat artister som The Hives, Refused, Millencolin och Turbonegro. Nu är bolaget tillbaka efter sju års slummer, med ny setup och nya artister.

Sound Pollution kommer att sälja och marknadsföra Burning Hearts skivor i Norden. I slutet av November smygstartade samarbetet genom releasen av Bombshell Rocks nya album Generation Tranqilized.

– Vi planerar nu hur våren kommer att se ut. Redan nu kan vi avslöja en ny platta med Adept i skarven april/maj, något tidigare ett nytt album med Walking With Strangers, som gjorde Close Up Made Us Do It-turnén med Entombed och Haunted men som därefter lade ner. Nu är man tillbaka på allvar!  Även punkikonerna Asta Kask är på gång med nytt. Peter berättar även entusiastiskt om ett nysignat band som är helrätt för bolaget och som kommer announcas inom kort, säger Micke Malmgren, label manager på Sound Pollution.

Från och med 1 Februari kommer Sound Pollution att tillhandahålla hela backkatalogen.

Lars Nylin

På bilden, Peter ”Babs” Ahlqvist, Calle Schewen, Micke Malmgren,
Johan Haller och Johan Hargeby.