22 januari 2015

SKIVBOLAG 100 Songs i samarbete med Warner Music

Inom kort fyller 100 Songs tre år, redan i dagarna släpper bolaget sin singel nummer 100. I sambandet med firandet inleder singelbolaget 100 Songs nu ett samarbete för Skandinavien med Warner Music.

100 Songs startade i mars 2012 med Miriam Bryants internationella succé Finders Kepers. När bolaget nu lierar sig med Warner finns initiativtagarna Ben Malén, Ola Håkansson och Klas Lunding kvar. Men under de tre åren har bolaget vuxit till ett A&R-team som tillfört åtskilliga nya artister till såväl svenska som internationella bolag. Unikt för 100 Songs är att hälften av A&R-personalen är kvinnlig. Det är en aspekt av många som appellerade till Warner Music när man nu inleder ett samarbete om distribution, promotion och marknadsföring.

”Det här känns väldigt roligt. 100 Songs har en lekfullhet och flexibilitet som är unik. Att dom har hälften kvinnliga A&R:s är inte minst unikt” säger Andeas Håkansson, A&R-chef på Warner, i en kommentar till avtalet.

De han syftar på är Karin Antonson och Anna Kornelia Åberg. De arbetar med att hitta poptalang, men även metal och annan hård rock på 666 Songs.

”Vi ville hitta en partner som har A&R som utgångspunkt för sin verksamhet och där vi får en större exponeringsyta för våra releaser. I diskussionerna med tänkbara samarbetspartners kändes Warner som det bolag som låg närmast vår egen filosofi” säger Ben Malén, en av de ursprungliga grundarna av 100 Songs. Malén driver fortsatt musikbolaget Stereoscope Music, i vars lokaler på Frejgatan i Stockholm 100 Songs har sin bas.

”Karin tillsammans med Anna Kornelia utgör vår A&R-kärna. Ola Håkansson, Klas Lunding och jag agerar något slags ”Dragon’s Den” när nya releaser beslutas och kontrakteras” fortsätter Malén.

100Songs drivs även i fortsättningen av VD Tommy Leino med Karin Antonsson som General manager och Isak Hellerup som promotionansvarig. Albert Forsberg sköter bolagets nystartade satsning på hiphop. 666 Songs drivs ihop med radiokanalen Bandit. På livesidan samarbetar 100 Songs med Blixten & Co.

Den 27 januari firar 100 Songs singel #100 med en stor fest på Kägelbanan i Stockholm.

Lars Nylin