5 november 2014

FÖRLAG Native Publishing och Kitok i samarbete med BMG Chrysalis

I våras startade Mattias Wachtmeister och Niklas Ekström förlaget Native Publishing och har nu skrivit på ett co-publishingavtal med BMG Chrysalis Scandinavia. Samarbetet går ut på att hitta och tillsammans skapa kreativa möjligheter för lovande upphovspersoner.

”Mattias och Niklas har lång erfarenhet inom den svenska och internationella musikvärlden och kompletterar varann på ett fantastiskt sätt, de besitter en kompetens utöver det vanliga.
BMG Chrysalis Scandinavia’s motto är att vara nära där det händer, därför välkomnar jag med största respekt Mattias och Niklas Native publishing in till våran härliga familj!”, säger BMG:s VD Sanken Sandqvist i ett pressmeddelande.

Första upphovspersonen in i samarbetet är Jokkmokksfödde Magnus Ekelund, numera känd som artisten Kitok.

”Det är väldigt roligt att kunna inleda Native Publishings kreativa samarbete med BMG Chrysalis med en så genuint egensinnig och pop-punk-rock-hiphop-smart upphovsman som Magnus Ekelund och hans transformation till Kitok – inget mindre än ett antirockhiphophopp ifrån Jokkmokk”, kommenterar Mattias Wachtmeister och Niklas Ekström.

”Det här känns helt grymt. Native och BMG Chrysalis med Jonna och company är precis sådana människor man vill omge sig med som artist. Dom är pros och dom brinner för musik. Med förlagsbiten på plats har jag äntligen det perfekta teamet bakom mig”, säger Magnus Ekelund.

Kitok är för tillfället aktuell med sin tredje singel Paradise Jokkmokk som i dagsläget är uppe i över en halv miljon streamningar på Spotify och vars video snart är uppe i 95 000 visningar. I november åker han ut på turné (datum nedan) inför debutalbumet som kommer att släppas efter nyår. Den här veckan är Magnus Eklund dessutom gästredaktör på Musikguiden i P3.

Turnédatum
12/11 Stockholm, Södra Teatern Klubb King Kong
13/11 Linköping, Lórient
14/11 Göteborg, HAK
15/11 Oslo Pokalen
25/11 100 % Party-kryssningen
28/11 Uppsala, Norrlands Nation
29/11 Luleå, Klubb Makten
12/12 Umeå, Scharinska
31/1 Tranås, Statt
12/2 Norrköping, Wheres The Music
13/2 Örebro, Strömpis

Bilden från vänster: Pontus Sillrén (United Stage), Mattias Wachtmeister (Native Publishing), Jonna L. Peltola (A&R, BMG Chryalis Scandinavia), Magnus ”Kitok” Ekelund, Sanken Sandqvist (VD, BMG Chrysalis Scandinavia), Niklas Ekström (Native Publishing).