23 oktober 2014

EXPORT MUSIC SWEDEN Meet the Swedes @ Amsterdam Dance Event

Inte mindre än 300 000 festivalbesökare samlades förra veckan på Amsterdam Dance Event för att gå på klubb och uppleva det bästa inom EDM just nu. Med panelen Meet The Swedes placerade arrangörerna i år Sverige i fokus.

I direkt anslutning till den blågula panelen arrangerade Export Music Sweden en mottagning i samma lokal på Felix Meritis i branschträffens epicentrum.

Export Music Swedens vd Jesper Thorsson var moderator för en svensk panelen med Christian Larsson (SOUNDZ Limited), Henrik Augustin (Mr Radar), Oscar Axhede (Zound Industries) och Stephan Markovits (Refune Music Group.) Förutom flera både roliga och lärorika anekdoter från paneldeltagarna diskuterades bland annat svenskt entreprenörskap inom EDM och tech och hur den svenska EDM-scenen mår idag.

– Det var extremt roligt att denna viktiga branschträff sträckte ut handen till oss tidigare i år och gav oss möjligheten att lyfta fram hur otroligt bra Sverige är på EDM-området. Kommenterar  Jesper Thorsson.

– På ExMS såg vi också till att ha med en trycksak som spreds där vi presenterade alla smått otroliga 25 svenska framträdanden under festivalen.

– Ett stort tack till John Wallin som jobbade som konsult åt oss på detta viktiga projekt.

Claes Olson

Foto: John Wallin