7 oktober 2014

UTBILDNING Makten över musiken söker nya adepter

Inför år tre av mentorprogrammet Makten Över Musiken söks nu yngre kvinnor som är intresserade av att verka i musikbranschen. Sista ansökningsdag är 12 oktober.

– Makten Över Musiken påbörjar nu år 3 med två succé-år i ryggen och vi söker nya adepter som siktar på en karriär inom musikbranschen. MÖM är en väldigt positiv och konstruktiv lösning på den ojämställda problematiken som upprepas inom många branscher, att färre kvinnor än män sitter på ledande eller kreativa positioner, säger Elin Trogen, som tillsammans med Linn Delin på företaget FIFTI är projektledare.

När MI frågar hur det gått hittills svarar Elin:
– Sedan projektets start så har flera adepter från tidigare år hittat rätt i sina karriärplaner eller till och med landat drömjobb vilket vi såklart är mäkta stolta över. MÖM bidrar dessutom till att skapa en värdefull kompetensbank som är tillgänglig för hela musikbranschen – söker någon bra folk, ring oss, vi gräver en guldgruva här för varje projektår som går.

Så här ser inbjudan ut:

Nu drar vi igång År 3 av MÖM! Välkommen att ansöka om att bli adept
innan 12 oktober 2014.

Makten Över Musiken är ett mentorskapsprogram för yngre kvinnor som söker verktyg och kunskap för att utvecklas inom musikbranschen. Som adept får du en mentor under ett år som du kan dela tankar, funderingar och erfarenheter med, som känner till musikbranschen inifrån och som kan hjälpa dig att sätta upp en tydlig målbild for din framtida karriär. Som adept får du även tillgång till MÖM-nätverket och tillträde till ett antal seminarier och träffar under och efter mentorskapsåret.

Vi söker dig som har ett brinnande intresse for musik och som vill börja bygga en karriär inom musikbranschen. Du kanske är anställd på ett musikbolag sedan en kort tid tillbaka och vill avancera i din position, har gått eller går en musik- och eventutbildning, varit aktiv i en kulturförening, arrangerat konserter, redan startat ett skivbolag, musikförlag eller ett bokningsbolag eller är på gång att starta ett. För att säkra kvalitén på ditt adeptår bör du ha en tydlig ambition med din karriär och ha ett klart mål med ditt deltagande i programmet.

Utöver regelbundna individuella träffar med din mentor så består programmet av 5-6 gemensamma träffar under året med föreläsningar, intervjuer med förebilder och workshops. Utvärdering och uppföljning görs även under året och programmet har tillgång till en mentorskapscoach som ger tips och råd om relationen mentor-adept vid valda tillfällen. Möjlighet att träffa adepter från tidigare år finns också.

MÖM är ett unikt tillfälle för att börja bygga din karriär inom musikbranschen och för att få en kompetent inblick av erfaret musikbranschfolk, samt för att utöka ditt nätverk avsevärt.

Programmet kommer denna gång löpa mellan november 2014 och september 2015. Utöver en mindre administrationsavgift vid ansökan så är programmet gratis om du blir antagen, din närvaro på träffar och ditt engagemang i den individuella relationen med din mentor är det som är viktigt för att du ska få ut så mycket som möjligt av programmet.

Maila ditt ansökningsbrev till mom@fifti.se senast den 12 oktober 2014 (fram till midnatt söndag kväll). Du måste även betala en ansökningsavgift på 100 kr till Fritz’s Corners plusgiro 144 68 74-8 samtidigt som du skickar in ditt brev. Ange MÖM + ditt namn på inbetalningen.

Brevet skall förutom dina kontaktuppgifter (mail och telefonnummer) innehålla svar på följande frågor:

– Vilka är dina tidigare erfarenheter av musikbranschen?
– Vilken del av musikbranschen skulle du helst vilja jobba i?
– Vilka är dina karriärmål och hur tror du att ett eventuellt deltagande i mentorprogrammet
kan hjälpa dig att nå dem?

Dessutom vill vi förstås gärna veta mer om dig som person, vad du har gjort förut och vilken musik du älskar. Det är viktigt att du försöker ge en så ärlig och tydlig bild av dig själv som möjligt för att vi ska kunna matcha de antagna adepterna med rätt mentorer.

Senast den 30 oktober 2014 kommer alla som ansökt till programmet få svar. Den
11 november 2014 kommer sedan en gemensam uppstartsträff hållas i Stockholm för alla mentorer och adepter, där programmets mentorskapscoach lär oss mer om mentorskap. Resterande nyckeldatum skickas sedan till antagna adepter.

Makten Över Musiken drivs på initiativ av Fritz’s Corner med stöd av Statens Musikverk.

www.maktenovermusiken.se

Lars Nylin