29 september 2014

MELODIFESTIVALEN Sanna och Robin presentatörer

Regerande titelinnehaverskan Sanna Nielsen och programledaren Robin Paulsson blir presentatörer av Melodifestivalen 2015.

– Vi är så glada och stolta över att kunna presentera Sanna Nielsen och Robin Paulsson som programledare för Melodifestivalen 2015.  De är på olika sätt veteraner och debutanter i sammanhanget, men gemensamt för dem båda är deras värme, förmåga att sprida glädje och vanan att ta en stor publik, säger Christel Tholse Willers, chef för Melodifestivalen 2015 i ett pressmeddelande.

Sanna Nielsen är en av få 30-åringar som kan skryta med en 20-årig karriär som sångerska. Hon är den yngsta någonsin som har legat etta på Svensktoppen, som 11-åring med Till en fågel. Sanna har släppt 11 skivor och har belönats med Ulla Billquist-stipendiet och Birgit Nilssons stipendium. Det var sjunde gången som hon deltog i Melodifestivalen i våras då hon sjöng sig till seger med låten Undo. I maj representerade Sanna Sverige i Eurovision Song Contest och kom på tredje plats. Om vägen dit kunde man höra henne berätta om i Sommarpratarna i P1 i somras. I höst gör Sanna sin första roll som musikalartist, i Doktor Zjivago på Malmö Opera.

Även Robin Paulsson debuterade tidigt i sitt gebit, som ståuppkomiker 2001, endast 18 år gammal. Två år senare blev han utnämnd till roligast i Skåne på P3:s humorfestival och 2004 till ”Årets nykomling”Svenska Stand-Up-galan. Två år senare fick han sin egen talkshow Robins på SVT. Robin är också manusförfattare och har skrivit manus till tv-serier som Kvarteret Skatan och Extra allt. Tv-tittarna har kunna se Robin i program som Parlamentet (TV4) och Extra Extra (TV3) och genom åren har han också gjort en hel del radio. 2011 och 2012 var Robin programledare för Svenska Idrottsgalan i SVT.

Teamet kring programledarna består i skrivande stund av: Christer Björkman, exekutiv producent, Maria Ilstedt, projektledare och Anders Lenhoff, producent.

Lars Nylin

Foto Janne Danielsson/SVT