Nyheter 26 september 2014

FÖRLAG Sound Pollution Songs i avtal med Finnegans Hell och The Alfas

Sound Pollution Songs har ingått nya förlagsavtal med Finnegans Hell och The Alfas. Finnegans Hell spelar keltisk punk. The Alfas spelar ”street rock”.

I sin keltiska punk mixar Finnegans Hell irländsk folkmusik, rock och punk.

– Vårt avtal gäller de verk som ingår på bandets nya album, berättar Johan Hargeby på Sound Pollution. Det är ett stort förhandsintresse och det här är musik som funkar live.

– Tveklöst är att vara bra live och att jobba hårt på att komma ut och visa upp sig något som fungerat för Finnegans Hell som är en utmärkt liveakt, menar Hargeby.

– Det kommande albumet Drunk, Sick And Blue har ett fylligt sound och innehåller bland annat dragspel. Finnegans Hell har alltid hållit fast vid sitt eget sound, och har beskrivits av The Irish Times som ett band som representerar ”den nya vågen av europeisk Celtic punk”.

Första singeln från albumet är titelspåret Drunk Sick And Blue som släpps över hela världen på den Sound Pollution-distribuerade etiketten Heptown Records 26 september.

– The Alfas musik är inte garage- punk- eller actionrock – ska man kalla det något så får det bli street rock, säger Johan Hargeby. För att spela ”Street Rock” ska man var ung, uppnosig och det ska svänga, och innehålla själ, som t.ex hos The Temperance Movement eller Rival Sons-

– Men The Alfas ”street rock” är både lite yngre och hungrigare!

– Vi har precis inlett detta nya samarbete och först ut är en singel med tillhörande video på Wild Kingdom / Sound Pollution. Tanken är att börja sprida namnet på nätet via vissa utvalda och jobba underifrån. Det är ett grymt band och en grym låt!

Claes Olson

Bilden: The Alfas

Länk:

http://www.youtube.com/watch?v=ISteAYzV5JI