21 augusti 2014

FÖRLAG Nya låtskrivare, producenter och medarbetare på Stereoscope

2014 har varit ett händelserikt 2014 på Stereoscope Music Scandinavia. Miriam Bryant har inlett sin USA-lansering, Ace Wilder har börjat släppas internationellt och under sommaren har LUMA (Simon Hassle och Benjamin Beard) samt Joes Isaksson och Oskar Nyman kontrakterats till bolagets förlag Telescope Music Publishing, där AnnaKornelia Åberg är ny som Head of A&R.

Miriam Bryant har genom sitt samarbete med Zedd  i Find You och deras medverkan i  bl.a Jimmy Kimmel Show, MTV Movie Awards och Good Morning America påbörjat sin egna lansering i USA i samarbete mellan Interscope Records och Stereoscope.

Ace Wilder har efter 24 miljoner streams i Sverige av Busy Doin’ Nothin’, som toppat såväl försäljnings- som airplay-listorna i flera veckor, nu även börjat skörda framgångar med läten som släppts internationellt.

AnnaKornelia Åberg har tagit plats som Head of A&R på Stereoscopes musikförlag Telescope Music Publishing. Hennes bakgrund är bl.a som låtskrivare och musiker, men de senaste två åren har hon dessutom haft olika ansvarsfunktioner såväl på Stereoscope som på 100Songs.

– Jag brukar ibland beskriva ”AK” som min kanske bästa signing, säger Ben Malén och fortsätter. ”AK” har en fruktansvärt välutvecklad A&R-instinkt och en arbetskapacitet som gör en avundsjuk!

AnnaKornelia skall nu fortsätta att utveckla Telescopes växande låtskrivar & producent roster, till vilken duon LUMA (Simon Hassle och Benjamin Beard) samt Joes Isaksson och Oskar Nyman under sommaren har kontrakterats.

Claes Olson

Bilden: Ben Malén och AnnaKornelia Åberg tillsammans med LUMA.