14 augusti 2014

SVERIGETOPPLISTAN v 33 Görgens stomp bästa nykomling

Molly Sandéns uppmärksammade nya singel är veckans nyhet på singellistan. På albumlistan är Doug Seegers åter i topp, men veckans nykomling är spelmannen Görgen Antonsson.

Franska Lilly Wood & The Prick fortsätter att toppa singellistan. Men en bit ner, på plats 31, gör Molly Sandén entré med sin uppmärksammade ”hemkörda” nya singel Freak [Molly Sandén].

Precis som på singellistan är det relativ status quo på albumditon. Ettan är dock ny för veckan även om det är en veteran på listan. Doug Seegers guldbelönade Going Down The River [Lionheart/Universal] är åter etta efter elva veckor.Albumet släpps i höst i Seegers hemland USA av Rounder Records.

Bästa nykomling på stora listan är samtidigt veckans enda nykomlingsetta alla listor räknade. Spelmannen Görgen Antonsson har tillsammans med Gävle Symfoniorkester spelat in Symphonic Stomp Of Sweden [Swedish Society/Naxos], nyare och gamla folksånger i arrangemang av Karl-Johan Ankarblom. Albumet är ny som nummer 29 på Albumlistan med det är etta på den Klassiska listan.

Lars Nylin