Nyheter 23 juli 2014

DIGITALNYTT Daniel Ek: ”Börsintroduktion inte nära förestående”

Daniel Ek

En serie nyheter kring Spotify har gjort att bedömare ansett det nära överhängande med en börsintroduktion i New York för den svenska streamingtjänsten. Detta tonades ner när bolagets VD Daniel Ek talade vid en konferens arrangerade av den amerikanska ekonomitidningen Fortune Magazine.

”En börsintroduktion är inte nära förestående” sa Daniel Ek, som också tillade att han inte ser Spotify redo för kvartalsrapporter på Wall Street:“I personally don’t understand the quarterly capitalism of Wall Street. I don’t think it’s good” kommenterade Ek i Aspen.

Samtidigt förekommer det medieuppgifter om att Spotify  under 2013 var på väg att säljas till Google. Enligt Wall Street Journal skulle Spotify ha begärt drygt 10 miljarder dollar, samtidigt som företagets värdering vid tiden låg omkring 4 miljarder dollar. Uppgifterna dementeras dock av tekniksajten Recode. Sajten citerar en källa som säger: ”Det skedde aldrig någon förhandling, ingen diskussion om pris, ingenting sådant”.

Länk till artikel på Yahoo Finance:

http://finance.yahoo.com/news/spotify-isn-t-going-public-anytime-soon-183333765.html

Lars Nylin