Nyheter 24 april 2014

FESTIVAL Scorpio startar branschfestival

Vid en presskonferens på torsdagen avslöjade konsertbolaget FKP Scorpio att de i samarbete med Upplev Norrköping startar en en kombinerad musikbranschkonferens och showcasefestival – Where’s The Music? – efter modell South By Southwest eller By:Larm. Den första festivalen arrangeras i Norrköping 12-14/2 2015.

I ett pressmeddelande summeras Where’s The Music:

”Where’s the Music? är vårt sätt att beskriva var musikbranschen befinner sig och vart den är på väg. Detta görs bäst live och via diskussion. Plattformen är en kombinerad showcasefestival och musikbranschkonferens med fokus på ny musik, nya samarbeten och nya lösningar.

Where´s the Music? är en festival med två inriktningar. Den ena är givetvis musiken där nya artister står i fokus och presenteras inför en bransch, nyfiken och ivrig att ta sig an nya projekt. Den andra delen består av ett omfattande konferensprogram som bearbetar och utforskar branschrelaterade ämnen. Festivalen kommer innehålla såväl artistiska framträdanden som föreläsare. Kombinationen blir en plattform för nätverkande, där nationell och internationell musikbransch genom föreläsningar och personliga möten träffas för att utbyta erfarenheter och idéer, upptäcka nya artister och hitta nya samarbeten.

Folkert Koopmans, VD för FKP Scorpio ser spänt fram emot att lansera sin nya festival i Norrköping. ”I och med arbetet med Bråvalla Festival 2013 har vi hittat en bra och tillförlitlig sammarbetspartner i Upplev Norrköping. Det känns jättebra att komma tillbaka till Norrköping med det nya konceptet, Where’s the Music?, så att vi kan visa den internationella musikbranschen vad Sverige är mest känt för i Europa – att hitta och ta fram nya intressanta artister och innovativa tekniska lösningar.”

”Det känns fantastiskt roligt och att få fortsätta utveckla samarbetet med FKP Scorpio genom att medverka i att skapa ytterligare en festival”, säger Stefan Papangelis, VD, Upplev Norrköping. ” Where’s the Music? kommer att förstärka bilden av Norrköping som musikstad och leder oss ytterligare ett steg närmare visionen som Norrköpings kommun antagit om att bli Sveriges Musikhuvudstad”

FKP Scorpio kommer i samarbete med Upplev Norrköping att skapa en årligen återkommande festival med bas i de publika lokaler som finns i och runtomkring det unika Industrilandskapet i Norrköping. Upplägget innebär att man kan röra sig mellan samtliga scener med endast 5-10 minuters promenad. Ambitionen är att bli bäst i Norden och att locka tusentals besökare till Norrköping.”

Lars Nylin