16 april 2014

SKIVBOLAG BD Pop satsar på låtskrivare

Det regionala norrbottniska musikbolaget BD Pop fokuserar nu på låtskrivare. Tidigare har BD Pop varit involverade i artister som Movits!, Mattias Alkberg, Brolle, Könsförrädare och Zacke.

BD Pop drar nu igång ett nytt utvecklingsprojekt riktat till norrbottniska låtskrivare av populärmusik. Projektet BD Songwriters ska ge länets låtskrivare möjlighet att etablera sig på den svenska och internationella musikmarknaden.

-Deltagarna kommer att coachas i hantverket av etablerade låtskrivare och förläggare från Sverige, USA, England, Tyskland och Frankrike, säger Pär Soini, vd BD Pop. De kommer att kopplas ihop med andra låtskrivare för att skriva tillsammans, vilket är ett etablerat arbetssätt i branschen, framförallt internationellt.

-Vi kommer att bjuda in utländska låtskrivare till Norrbotten och de våra kommer att åka utomlands för att utvecklas. De kommer också att kopplas ihop med artister för att lära sig arbeta ”på uppdrag” , som också är ett vanligt arbetssätt bland etablerade låtskrivare.

BD Songwriters ska ha maximalt tio deltagare. Deltagarna kommer att väljas ut bland sökandebaserat på arbetsprover, kunskap, talang och ambition. Urvalet görs av en grupp från den svenska musikbranschen.

Lars Nylin