12 mars 2014

FÖRLAG 100 SONGS i samarbete med Musikförläggarna i 100 LIVE

Musikbolaget 100 SONGS får i vår en samarbetspartner kring sin månatliga showcaseklubb 100 LIVE. Det är branschorganisationen Musikförläggarna som kommer att presentera en egen gästartist vid vårens återstående klubbtillfällen på Etablissemanget, Södra Teatern, med start 25 mars.

– Vi är såklart väldigt glada att en organisation som Musikförläggarna ser både potentialen och vikten i det vi gör med 100 LIVE. Vi är övertygade om att det här kommer leda till att vårens event blir riktiga höjdpunkter. Samtidigt ser vi även att vi fortsätter att utvecklas som brygga mellan det oetablerade och etablerade musik-Sverige, säger Tommy Leino, VD på 100 SONGS.

Det unga musikbolaget 100 SONGS har sedan starten 2012 jobbat för att erbjuda nya, lovande artister ett enklare alternativ i början av sin karriär. Fokus ligger på singlar och promotion och i konceptet ingår även showcaset 100 LIVE.

– Det känns som helt rätt sammanhang den här våren för Musikförläggarna och dess medlemsförlag att visa upp sina artister. Vi ser fram emot en blandning av etablerade namn och lovande debutanter på scen. Publiken på 100 LIVE brukar bestå av en skön mix av etablerade musikbranschrepresentanter och unga talangfulla låtskrivare som träffas vilket passar oss perfekt, säger Carolina Eriksson, projektledare för Musikförläggarnas livesatsning.

Musikförläggarna har alltid varit tidiga med att presentera ny musik. Både för den övriga musikbranschen, media och för den musikintresserade publiken. Under mer än ett decennium drev Musikförläggarna sin egen showcaseklubb Almost Famous, en språngbräda för debuterande artister. Några av de artister som spelade på klubben genom åren var The Sounds, Anna Ternheim, Thomas Stenström och The Royal Concept.

Lars Nylin

Länk till Facebook

https://www.facebook.com/events/222931704577603/