10 mars 2014

SKIVBOLAG Karin Gunnarsson till Universal

Karin Gunnarsson, tidigare Musikredaktör på Sveriges Radio P3, har tillträtt som Product Manager International på Universal Music Sweden.

I sin roll som Product Manager International kommer Karin Gunnarsson arbeta med etableringen av Universal Music’s internationella artister i Sverige. Gunnarsson kommer bl a hantera etiketterna Def Jam, Republic Records och nystartade Capitol Records UK. Bland artisterna finns namn som Rihanna, Sam Smith, Mariah Carey, Drake, Enrique Iglesias och Nicki Minaj.

Karin Gunnarsson har under närmare tio år haft stort inflytande och ansvar för musiken på Sveriges Radio P3 och är en nyckelperson inom svensk musikbransch. Hon har varit delaktig i en rad framgångsrika projekt, som P3 Guld och Musikhjälpen. De senaste åren har Karin även ingått som jurymedlem i Melodifestivalen och arbetat med att välja ut tävlingsbidragen.

”Karins talang för att upptäcka nya artister kommer vara en enorm tillgång i arbetet med att breaka internationella artister på den svenska marknaden. Med sin gedigna erfarenhet från P3 och musikbranschen är Karin ett fantastiskt tillskott till den internationella avdelningen.”, säger Anders Lindberg, Head of International på Universal.

“Att börja på Universal Music känns otroligt roligt, stort och utmanande. Det ska bli spännande att få jobba tillsammans med Anders och de andra i Internationalgänget både med stora etablerade artister och att få vara med att bygga nya stjärnor”, säger Karin Gunnarsson.

Lars Nylin