12 september 2013

MANIFEST Manifest On Tour i oktober och november

I oktober-november arrangeras seminarieturnén och musiktävlingen Manifest On Tour 2013 av SOM, Sensus och SAMI.

Manifest on Tour är dels en musiktävling för nya talanger, dels en seminarieturné där representanter från olika delar av den svenska musikbranschen delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Ambitionen är att skapa möjligheter för unga musiker, artister, upphovsmän och musikbolag att få större kunskap och knyta kontakter inom musikbranschen och musiklivet.

Manifest On Tour är en mötesplats för unga musiker, artister, upphovsmän och musikutgivare där man utbyter erfarenheter, ger möjlighet till lärande och utveckling samt bygger nätverk. På plattformen får professionella och semiprofessionella musiker, artister, upphovsmän, musikutgivare och kulturetablissemanget bl.a möta den offentliga världen i form av kulturstrateger, musikutvecklare, kulturpolitiker och journalister.

Manifest on Tour genomförs på initiativ av SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter) och Sensus studieförbund i samarbete med SAMI (Svenska Musikers och Artisters Intresseorganisation). Projektet stöds av Musiksverige.

– Gemensamt för alla medverkande i Manifest on Tour är att vi vill ”Informera – Inspirera – Möjliggöra”, berättar Frida Alkestrand, kommunikationsansvarig på Manifest On Tour. Sex artister och band från nio olika städer väljs ut och får chansen att ta sina karriärer till nya nivåer.

Under Manifest-turnén medverkar en branschpanel som utifrån de medverkande bandens egna förutsättningar ger råd och tips till. Panelen ger praktiska råd och berättar om allt från musikproduktion och karriärstrategier, till intäktsflöden och upphovsrättsfrågor.

Artister och band som är intresserade av att medverka kan fram till 6 oktober anmäla sig på länken nedan.

Claes Olson

Länk:

www.sensus.se/manifestontour

Manifest On Tour 2013

22 oktober – Stockholm

23 oktober – Norrköping

24 oktober – Örebro

5 november – Göteborg

6 november – Växjö

7 november – Malmö

20 november – Umeå

21 november – Östersund

23 november – Piteå