11 juni 2013

SKIVBUTIK Plugged Records i klassisk lokal

MI har i dag nöjet att damma av en gammal favoritrubrik, ”Skivbutik”. Under vinjetten döljer sig öppnandet av Plugged Records nya skivbutik i Gamla Stan i Stockholm. Öppnandet innebär också nyanvändning av en klasssisk butikslokal; förr höll Gamla Stans Skivhandel under många år till på samma adress.

Plugged Records nya skivbutik på Stora Nygatan 7 invigdes av Monica Dominique och Palle Danielsson på nationaldagen. Den tre dagar långa invigningshelgen avslutades sedan med Bernt Rosengren Kvartett på lördagen. Bakom butiken står Lena Agélii och Teijo Agélii-Leskelä och de är mycket belåtna med öppnandet:

-Det var kanske lite väl trångt och varmt emellanåt och alla besökare fick inte plats i butiken samtidigt när det var som mest tryck, men lite klubbkänsla gör ju inget när allt annat gick bra, kommenterar Teijo Agélii-Leskelä till MI och summerar visionen:

-Nästan alla människor älskar musik och fler än en del journalister påstår, vill fortfarande köpa musik i fysisk form. Media har haft en förkärlek att spy galla över CD-skivan, den är ful och mer eller mindre död. Men ingen journalist vill skriva något ont om vinylskivan. Digital och fysisk försäljning är komplement till varandra och båda är bra på sitt sätt.

– Vår vision med en skivbutik är att det ska kännas som när vi själva växte upp, ett ställe att hänga på, att träffa likasinnade, att upptäcka ny musik. Vi har öppnat butiken på en klassisk adress. Här låg Hagströms musik på 1950- och 60-talet, Gamla Stans Skivhandel på 80-talet och en bit in på 90-talet. Det sociala sättet att handla skivor på, att inandas musiken i butiken, att prata med butiksägaren och andra kunder är oöveträffad. Jag tycker inte att det är fel att kalla vår nya butik ett musikens vardagsrum. Vi har storbilds-tv, internationella musiktidningar, egen import av skivor (med exklusiv distribution), kaffe, kondisbitar, t-shirts, merchandise och utomhusservering!

Plugged flyttar nu även kontor och tidigare distributionsverksamhet till samma lokaler som skivbutiken.

Lars Nylin