3 juni 2013

MÄSSA ExMS på Classical:NEXT

Under onsdagen till lördagen förra veckan pågick Classical:NEXT-mässan i den för ändamålet mycket passande staden Wien. Detta var andra året mässan arrangerades och den växer så det knakar, i fjol gick den av stapeln i Munchen.

I samarbete med Musikverket var Export Music Sweden på plats med monter tillsammans med drygt 30 svenska delegater. Det bjöds på flera spännande showcases och seminarier, bl a om streaming av klassisk musik.

Musikcentrum arrangerade showcase med Håkan Lidbo/Jörgen Pettersson, Anna Petrini samt Duo Gelland på det klassiska konserthuset Musikverein där Export Music Sweden passade på att arrangera en mottagning för 100 inbjudna internationella gäster från branschen. Pärlor för svin gjorde även de ett storslaget framförande på det officiella showcaset.

På torsdagen arrangerades en kort konsert med Duo Gelland och Anna Petrini med mat och dryck på den svenska OSCE-ambassadören Fredrik Löjdquists residens för svenska och internationella gäster.

Lars Nylin

På bilderna fr.v. Sofia Thurn och Jesper Thorsson (Export Music Sweden), invigningen, Håkan Lidbo & Jörgen Pettersson, paneldiskussion om streaming.