23 maj 2013

EUROVISION SONG CONTEST Only Teardrops slår rekord

Danska Emmelie De Forest vinnande Eurovision Song Contest-bidrag Only Teardrops firar stora triumfer på både streaming- och downloadlistor runt om i Europa. I måndags var Only Teardrops [Universal Music]etta på iTunes i 11 länder och i både Sverige och Danmark har singeln varit överlägsen etta på WiMP Topp 20 sedan i lördags.

Only Teardrops är den låt i WiMPs historia som spelats flest gånger på en dag, mer än 50 procent mer än en vanlig listetta.

– ESC är en riktigt bra kanal att nå genom så det är inte så konstigt att den får många strömmar, säger Karin Moberg på WiMP. Men själv lyssnar jag sönder Margret Bergers I Feed You My Love just nu, efter att ha fastnat för den under finalen.

Robin Stjernbergs bidrag var i veckan den 15:e mest spelade låten i WiMP Sverige. Norska Margareth Berger I Feed You My Love ligger just nu på toflte plats.

Emmelie De Forest vinnande bidrag Only Teardrops är skrivet av Lise Cabble och Julia Fabrin av [Good Songs Publishing / Universal Music Publishing] samt Thomas Stengaard [Cathy Music / Budde Music].

Lise Cabble har tidigare representerat Danmark i Eurovision Song Contest med Aud Wilken Fra Mols Til Skagen (1995) och A Friend In London New Tomorrow (2011). Hon har även levererat låtar till sitt egna band Miss B Haven samt Kim Larsen, Sanne Salomonsen, Bryan Rice, AFIL m.fl.

För Julia Fabrin var det första gången hon representerade Danmark i Eurovision Song Contest. Hon är just nu aktuell med sitt eget duoprojekt Shoes For Julie tillsammans med Søren Sko [EMI] och har tidigare skrivit låtar även till F(X), Sanne Salomonsen och Christopher.

Även sångerskan Emmelie De Forest själv är kontrakterad till Good Songs Publishing / Universal Music Publishing och har varit med och skrivit sju av albumets tolv låtar.

Emmelie De Forests debutalbum Only Teardrops [Universal Music] släpptes digitalt i Europa 14 maj.

Claes Olson