Nyheter 15 maj 2013

MUSIKBOLAG TEN i världsavtal med Sony Music

Sony Music Entertainment och det svenska skivbolaget TEN annonserar nu ett globalt samarbete fokuserat på artistutveckling och distribution.

Enligt det fleråriga avtalet kommer Sony Music att ha ”first-look”-rätt vid alla inspelningar och utgivningar med artister kontrakterade till TEN. Sony ska också tillhandahålla TEN-kontor i London, Los Angeles och New York.

Doug Morris, VD Sony Music Entertainment, säger: “The team at TEN Music understands artist development and they have proven they know how to successfully identify talent with global appeal. We are delighted to welcome TEN to the Sony Music family as we further grow our creative business around the world.”

Ola Håkansson, ordförande och VD för TEN, säger: “Vi är förtjusta över att bli en del av Sony Music-familjen och att få möjligheten att etablera det första svenska skivbolaget i USA någonsin.”

Adis Adamsson på TEN säger: “Vi ser fram emot att arbeta tätt ihop med alla fantastiska etiketter på Sony och att jobba ihop med deras kreativitetsdrivna team på den internationella marknaden.”

TEN grundades 2006 i Stockholm av Håkansson och medgrundarna Eric Hasselqvist, Tommy Tysper, Mack Sepehrmanesh, Gustav Jonsson och Adis Adamsson. TEN Music group tillhandahåller under ett paraply skivbolag, inspelning, förlag, studio och management. TEN har i nuläget fem studior i Sverige och representerar artister som Icona Pop, Elliphant, Niki & The Dove, Erik Hassle, Elof Loelv och Zara Larsson.

Adis Adamsson kommer under titeln Senior Vice President att övervaka den internationella operationen baserad i Los Angeles och rapporterar till Håkansson.

Lars Nylin

Bilden, fr.v: Michael Robertsson (Sony Music Entertainment), James Sully Sheridans, Ola Håkansson (TEN), Doug Morris (Sony Music Entertaiment), Julie Swidler (Sony Music Entertainment) och Adis Adamsson (TEN)