20 mars 2013

FESTIVAL Peace & Love utökar samarbetet med Trigger

I syfte att skapa ännu mer värde för festivalbesökarna utökar Peace & Love i år sitt samarbete med Trigger Creative Conference. Såväl festivalarrangörerna som Triggers nya Conference Manager Bart Omlo är övertygade om att det intensifierade samarbetet kommer att stärka såväl konferensen som Peace & Love.

I år satsar Peace & Love på att fokusera på de kärnvärden och grundtankar som låg bakom att man startade festivalen. Samarbetet med femårsjubilerande Trigger Creative Conference nysatsning och utökade fokusering på den svenska musikbranschen – som görs i nära samarbete med dess viktigaste organisationer och nätverk – utgör en av flera viktiga delar i detta.

– Med vårt intensifierade samarbete ger vi ännu mer värde för den professionella besökaren, säger Daniel Olsson, årets nya festivalchef på Peace & Love. Blandningen av framtidsdiskussioner med fantastisk musik skapar rätt förutsättningar för några spännande dagar i Borlänge.

Den inför året nytillträdde Bart Omlo, som efterträtt Åsa Nylén (idag projektledare på Borlänge Kommuns näringslivskontor), innebär samarbetet mellan Trigger och Peace & Love att man under festival- och konferensdagarna tillsammans nu kommer att kunna skapa en bättre upplevelse för såväl de branschmänniskor som i första hand är på plats för festivalen – och nu får Trigger ”som bonus”, och vice versa. Det utökade samarbetet innebär bland annat att det nu kommer att ges bättre möjligheter för Triggers såväl svenska som internationella gäster och besökare att nätverka och göra affärer på Peace & Loves VIP-område.

Även ramarna för Triggers kreativa konferensdagar kommer att förändras jämfört med tidigare år. En av nyheterna i år är att konferensen delats upp i dels en dag med internationell inriktning, dels en dag med fokus på Sverige och svensk musikbransch. En annan viktig nyhet är att branschbesökarna på Peace & Love i sommar kommer att kunna köpa dagspass, om man bara har möjlighet eller särskilt intresse att bara medverka på en av dagarna.

Utformingen av årets konferensprogram befinner sig just nu i slutskedet. Enligt Bart Omlo kommer de första programpunkterna samt föreläsarna och seminariedeltagarna att offentliggöras redan någon gång under de närmaste veckorna.

Claes Olson