Nyheter 14 mars 2013

FESTIVAL Svenska Musikklubben på Münchenbryggeriet

Efter veckor av pepp-meddelanden på Facebook och en affischkamanj med stort genomslag, så var det i lördags dags för Svenska Musikklubben att tillsammans med FKP Scorpio bjuda på 15 akter uppdelat på två scener på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Kvällen startade tidigt, MI:s reportrar kunde enkelt räkna antalet personer som hade tagit sig till de första akterna, som var Miriam Bryant och Postiljonen. Kanske berodde det på att kvällens final i Melodifestivalen var i full gång eller att de mest entusiastiska klubbrävarna valde att starta kvällen senare. Vad det än berodde på så upplevdes lokalen till en början lite väl stor och rymlig, vilket kanske var trist för de som fick äran att kicka igång hela kalaset.

Men i samma takt som kvällen rörde sig framåt så anlände publiken i en strid ström. MI vandrade fram och tillbaka mellan de två scenerna och lyssnade samt dansade till både nya och gamla favoriter, och uppskattade särskilt den jämna fördelningen av kvinnliga och manliga musiker på scen.

Det var dock ingen tvekan om att de stora dragplåstren för kvällen hette Lorentz & Zacharias och Nordpolen. Båda akterna hade sina första gig på cirka tre år i Stockholm och förväntningarna från publiken kändes i luften. Under Lorentz & Zacharias var dansgolvet vid stora scenen fullt av glatt dansande fans som sjöng med i varje låt och duon uttryckte stor tacksamhet över det stora gensvaret. Kvällen fortsatte sedan med Nordpolen, Cyril Hahn och CEO.

Totalt sett var det cirka 1 000 personer som besökte Münchenbryggeriet den här kvällen. Trots stundtals svajigt ljud och lite publik på vissa spelningar såg MI tillräckligt många lyckligt dansande besökare och exalterade fans för att kunna säga att SVMK stod för ett lyckat arrangemang.

Konceptet endagsfestival gav förnimmelser av en stundande festivalsommar och värmde fint i det annars så kalla marsvädret.

Unn Rudolfsson / Susanne Paakkonen Sjöberg

Foto: Susanne Paakkonen Sjöberg