Okategoriserade 31 januari 2013

SVERIGETOPPLISTAN v.5 Passenger ny etta

Efter flera veckor med samma titlar på SverigeTopplistans förstaplatser övertas singellistan den här veckan av Passenger Let Her Go [Embassy Of Music / Sony Music] som efter fyra veckors klättring placerar sig överst. Dominansen för Så mycket bättre – Säsong 3 [EVA / EMI] och Mando Diao Infruset [Musica De La Santa / Sony Music] består dock.

Så mycket bättre – Säsong 3 [EVA / EMI] är fortfarande Sveriges totalt sett mest säljande album. Men dubbelt platinasäljande Mando Diao Infruset [Musica De La Santa / Sony Music] innehar nu albumlistans förstaplats för trettonde (!) veckan i rad. Albumet säljer denna vecka tre gånger så mycket som tvåan Crashdiet The Savage Playground [Gain / Sony Music] som är veckans högsta nykomling. På tredjeplats debuterar Les Misérables [Polydor / Universal Music]. Andra nykomlingar på topp 10 är Helloween Straight Out Of Hell [Columbia / Sony Music] på plats 6, Kindbergs Den dagen vi möttes [Atenzia / Budgetgrossisten] på plats 7 och Bourbon Boys Shotguns, Trucks 6 Cattle [Despotz / Playground] på plats 9.

På singellistan intar Passenger – singer/songwriterns Mike Rosenberg från Brighton – efter fyra veckors klättring förstaplatsen med Let Her Go [Embassy Of Music / Sony Music]. Unga Zara Larsson Uncover [Record Company TEN / Universal Music] är överlägset högsta nykomling då hon debuterar på nionde plats. Singellistans näst högsta nykomling är ytterligare en titel med Zara Larsson: When Worlds Collide [Record Company TEN / Universal Music] på plats 54.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se