24 januari 2013

FÖRLAG Sound Pollution Songs i avtal med The Kristet Utseende

Sound Pollution Songs har ingått avtal med upphovsmännen för det svenska bandet The Kristet Utseende, som strax före jul släppte boxen Frälsnigiös Sextas: Psykosens Gudomliga Essens innehållande de två albumen Pang på pungen i Portugal och Djävulsvingar över kapellet samt ett pussel – en box som lyckades klättra till plats 28 på SverigeTopplistan.

Sound Pollution Songs avtal innebär att musikförlaget nu representerar hela The Kristet Utseende-katalogen.

– Detta tillsammans med att alla mastrar nu är samlade i är väl att betrakta som ett major upplägg i miniatyr,  säger Johan Hargeby på bolaget. Detta sätt att jobba är något vi tror är nödvändigt framöver och som passar när förutsättningarna och kemin är rätt mellan alla parter.

– Vi kan inte enbart distribuera fysiska skivor som med dagens låga försäljningsvolymer riskerar att bli rena välgörenheten, även om vi nu under 2012 faktiskt fokuserat på att utveckla just vår fysiska distribution eftersom vi tror att den kommer att hänga med ett tag till.

– Vi har under 2012 strukturerat om vår fysiska distribution och faktiskt ökat dess kapacitet och samtidigt gjort den extremt kostnadseffektiv.

Sound Pollution, som även har givit ut bandets senaste skivor, förvärvade förra året bandets kompletta backkatalog. Albumen Pang på pungen i Portugal och Djävulsvingar över kapellet kommer nu inom kort att återutges i remastrad form med nya omslag. The Kristet Utseende består idag av Patriark Fahlberg XXVII° (sång och tungomål), Diablo Groggmeister Wiklund (gitarr och kokande vigvatten), Dr. Bergström M.D. (bas och rödglödgad dopfunt), The Slayer Lansink (gitarr och opiumtörnekrona) samt Grudge Barthold (trummor och andlig psykos). Bandet befinner sig just nu i studion och slutför arbetet med ett nytt album som är inplanerat att släppas under våren.

– Härnäst på agendan står en utbyggnad av vår butik på Stora Nygatan 18 i Gamla Stan Stockholm, avslutar Johan Hargeby.

Claes Olson